Monica Heikoop

over onderwijsinnovatie en vernieuwingsprocessen

Zet dit de huidige projectaanpak in het HBO op zijn kop?

Met veel interesse heb ik onderstaand artikel gelezen. Het gaat vooral om de rol van de docent in het PGO én het lef om het misschien toch eens anders te doen.

http://helderenwijzer.nl/2012/03/flankerend-onderwijs-bij-projecten-laat-het-los/

 

Ik ben benieuwd naar jullie reacties: leidt dit tot herziening van het huidige  Project Gestuurd Onderwijs in het HBO? Zo ja, hoe dan? Zo nee, waarom niet? Misschien ben jij al zover als hier beschreven staat, dat kan natuurlijk ook!

Enkel berichtnavigatie

Een gedachte over “Zet dit de huidige projectaanpak in het HBO op zijn kop?

  1. Ook herkenbaar in het MBO! Het CGO is mede daardoor niet geworden wat het moest worden. Je moet als docent een andere rol willen bekleden en hard werken! Da’s lastig voor mensen die een vast programma elk jaar willen afdraaien. Ik kijk inmiddels uit op een hele boekenstapel: “effectief leren”, “lesgeven en zelstandig leren” en heel veel anderen die benadrukken dat kennisoverdracht ook mogelijk is vanuit een intrinsieke leervraag vanuit de lerende en dan zelfs beter beklijft!
    Nu nog: hoe pak je dat aan in de praktijk. “Big Picture” (www.bigpicture.org) doet dat ook vanuit de passie van een lerende. Als je die passie weet te raken bij een lerende is er zoveel meer mogelijk dan kennisoverdracht. En is het rendement hoger!
    In het MBO passen sommige docenten dit toe, andere niet. Die ruimte is er. Op het HBO is dat toch hetzelfde? Vernieuwing valt of staat met de motivatie van de docent om mee te doen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: