Monica Heikoop

over onderwijsinnovatie en vernieuwingsprocessen

Kerstvakantie in balans ??

Sinds vrijdagmiddag 16 uur is het kersvakantie. Dus de ontspanningsmodus staat aan. Om de balanceolifantbalans te houden tussen werk, studie en privé heb ik een planning gemaakt. Vorig jaar heb ik eigenlijk weinig rust genomen en dat heeft mij later enigszins opgebroken. Dit jaar waren de laatste weken voor de kerstvakantie erg heftig en schoot de studie er soms bij in. Ook niet de bedoeling en ook helemaal niet mijn gewoonte.

Daarom zal de paper deze week af moeten om hem daarna te kunnen opmaken, APA proef te maken en in te leveren voor 8 januari. woordenwolk-studeren31 Verder staat voor de studie op de planning: het schrijven van het theoretisch kader van mijn scriptie, de contouren van mijn analyse en misschien ook een aanzet tot de definitieve vorm van inleiding en aanleiding en wellicht de conclusies. Dat lijkt heel veel, maar mijn probleem is dat het wel al allemaal in mijn hoofd zit en het op papier moet, voordat anderen mee kunnen lezen. Dus in de tweede week van de vakantie kijk ik hoe ver ik er mee kom, om dan de eerste weken van januari een volgende flinke slag te maken.  En als er dan nog tijd over is  ga ik alvast bedenken hoe ik mijn plannen  voor mijn integratieopdracht verder ga uitwerken. En daarin ook zeker aandacht voor slimmer werken met minder stress, altijd een belangrijk aandachts- en leerpunt!

slimmer_werken  Of ik al slimmer werk weet ik niet, maar het is wel mijn streven. Op school lukte het niet om handleidingen te schrijven voor stage en Comm2Work, ook het voorbereiden van het overleg jaar 3 lukte niet en dat geldt ook voor het overzicht van het aantal opdrachten dat binnen is voor Comm2Work. Dat zijn dus de werkzaamheden die moeten gebeuren in de kerstvakantie. Het maken van een overzicht van mijn werkzaamheden tot 31 januari is wel gelukt en heeft toch weer wat rust gegeven en er zijn wat doelen bijgesteld.  En een dagje of twee schrijven in de vakantie en met leuke dingen bezig zijn in mijn eigen kantoor is beslist geen straf met de goede verzorging van manlief 😉 En dan ook nog samen naar de top 2000 luisteren, dan is het zelfs aangenaam! Top-2000-Logo

 

En dat is dan gelijk het bruggetje naar de privé-activiteiten. En dat is dan als eerste uitslapen zonderwekker :), lekker ontbijten, krantje lezen, wandelen, shoppen, lezen,  thekilling3_packshot_lr.jpg.jpgkijken, gezellige feestdagen met gezin, familie en vrienden, lekker koken, tablet ontdekken, apps downloaden, kortom, lekker ontspannen. De sauna vergeten we even in de kerstvakantie. De afgelopen jaren was het vaak erg druk en dat proberen we altijd te vermijden. Maar met een saunabon uitgekozen in het kerstpakket houden we het nog te goed!

Of al deze plannen ook helemaal uitgevoerd gaan worden, dat zal over twee weken blijken. Het wordt in ieder geval niet schaatsen, skiën of zoiets, want de witte winterwereld lijkt voorlopig heel ver weg. En wat mij betreft mag het weer lente worden met veel zon en aangename temperaturen! 🙂

lente6

 

 

Enkel berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: